1570193991k_XO.jpg

Marko Djuric

Export manager
RUBIN AD KRUSEVAC

Bilateral Meetings

  • Friday 09:00-18:00
Description

Kompanija Rubin se nalazi u jugoistočnoj Evropi, terenu idealnom za gajenje vinove loze, na geografskoj širini na kojoj su smeštene najpoznatije svetske vinarije i vinogradarske oblasti, Bordo u Francuskoj i Toskana u Italiji. Najveći je proizvođač grožđa, vina i žestokih alkoholnih pića u svojoj zemlji, sa tradicijom dugom preko 60 godina. Poseduje najveće površine vinograda u rodu – 1.200 hektara i najveći broj vina sa zaštićenim geografskim poreklom u zemlji. Prednost kompanije je zaokružen proces proizvodnje vina: od sopstvenih vinograda, preko pinterske radionice gde se izrađuje burad, do proizvodnje vina vrhunskog kvaliteta.

Vinski podrum kompanije je kapaciteta 22,5 miliona litara, dok je kapacitet podruma za pića tipa konjaka 15 miliona litara, od čega je 6 miliona u hrastovim buradima (12.000 hrastovih buradi od 500l za odležavanje destilata), što ga čini jednim od najvećih drvenih podruma u Evropi.

Rubinov portfolio obuhvata vina i žestoka alkoholna pića, sa preko 80 proizvoda. U kategoriji vina se nalaze stona, kvalitetna i vrhunska vina, kao i penušava vina koja se proizvode po klasičnoj Champenoise metodi. Rubinov Vinjak, vodka, pelinkovac, likeri za koktele i rakije, poznati su brendovi u kategoriji žestokih alkoholnih pića. Značajnu inovaciju u proizvodnji alkoholnih pića čine novi proizvodi u limenci: Špriceri i Vinjak Cola.

Godišnja prodaja kompanije je preko 17 miliona litara alkoholnih pića. Proizvodi se izvoze u preko 20 zemalja sveta, od Amerike do Australije. Na inostranim tržištima se konkuriše isključivo kvalitetom. Svetsko tržište je prepoznalo kvalitet proizvoda Rubina, a najzastupljenija su barrique vina, pored ostalih vrhunskih vina i Vinjaka, koji su se takođe izdvojili kao značajne kategorije u izvozu. Posebno interesovanje na kineskom tržištu i tržištu Amerike vlada za novim proizvodima u limenci: Špricerima i Vinjak colom.

Organization Type Private company
CountrySerbia
City Kruševac , Nade Marković 57
Areas of Activities

Food & beverage production

    Offer

    Vino i žestina (najveći broj vina sa zaštićenim geografskim poreklom)

    Zelimo da upoznamo potencijalne kupce zainteresovane za proizvode iz Rubinovog asortimana